Thu01242019

Last updateFri, 10 Aug 2018 10pm

Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
http://jpwpl.moe.gov.my/v4/modules/mod_image_show_gk4/cache/FPWC-Digital-Banner_JPN_Labuangk-is-206.pnglink
http://jpwpl.moe.gov.my/v4/modules/mod_image_show_gk4/cache/gallery.Mypibgk-is-206.pnglink
http://jpwpl.moe.gov.my/v4/modules/mod_image_show_gk4/cache/gallery.banner_image_000183gk-is-206.jpglink
«
»

Articles

Filter
 • Penyiaran Nama Peminjam Tegar Pinjaman Pelajaran Kementerian Pendidikan Malaysia Di Laman Sesawang Jabatan Pendidikan Negeri

  Dimaklumkan bahawa dilampirkan senarai Nama Peminjam Tegar Pinjaman Pelajaran Kementerian Pendidikan Malaysia.
  (Pembayaran yang telah dibuat pada bulan semasa  akan dikemaskini pada bulan berikutnya)
   
  Sebarang pertanyaan sila hubungi :
  Bahagian Tajaan Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia,
  Aras 1, Blok 2251, Jalan Usahawan 1, 63000 Cyberjaya, Selangor
  Talian Hotline : 03-8321 7124 atau Faks : 03-8321 7102, Emel : penguatkuasaan@moe.gov.my

   

  Muat Turun
  SENARAI NAMA PEMINJAM TEGAR BAGI BULAN OKT-NOV 2015
 • Majlis Pengumuman Keputusan UPSR 2015

  Bilangan calon UPSR tahun 2015 yang mendapat pencapaian cemerlang dalam semua mata pelajaran yang diduduki (5A/7A) pada tahun 2015, adalah seramai 65 orang iaitu 5.21% berbanding 44 orang iaitu 3.42% tahun 2014, peningkatan sebanyak 1.79%.

  Berasaskan kepada pencapaian Tahap Penguasaan Minimum sekurang-kurangnya gred C bagi semua mata pelajaran, prestasi UPSR 2015 bagi semua jenis sekolah di W.P. Labuan mencatatkan kelulusan sebanyak 57.02% berbanding 56.58% tahun 2014, peningkatan sebanyak 0.44%

  Syabas dan tahniah kepada ibu bapa, Guru Besar, dan guru-guru sekolah yang terlibat mendidik mereka.Kejayaan yang dikecapi ini adalah hasil daripada usaha dan perancangan yang rapi oleh guru-guru, pentadbir sekolah, ibu bapa, pelajar,Persatuan Ibu Bapa dan Guru, badan-badan sukarela, serta pihak media massa, komuniti dan juga pihak Kementerian Pendidikan. Sesungguhnya permuafakatan dan kerjasama semua pihak turut menyumbang kepada kecermerlangan ini. Semoga kejayaan mereka menjadi pendorong kepada murid-murid lain untuk mencipta kecemerlangan yang sama di masa akan datang.Syabas dan tahniah sekali lagi!

  LABUAN HEBAT!!!

 • Makluman Pertukaran Pengarah Baharu Jabatan Pendidikan W.P Labuan

  Tahniah kepada Ybhg. Pn Mistirine binti Radin, Pengarah Pendidikan JPWPL kerana telah berjaya dinaikkan pangkat kepada Timbalan Pengarah Khidmat Latihan IAB, Bandar Enstek, Negeri Sembilan berkuatkuasa 1 November 2015. Warga pendidikan Labuan mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan syabas kepada beliau kerana telah diberi kepercayaan untuk menyandang jawatan tersebut. Pihak JPWPL dan seluruh warga pendidikan di Labuan juga turut merasa kehilangan beliau yang disifatkan begitu komited dan berwibawa dalam memacu pendidikan Labuan ke peringkat yang lebih cemerlang. Seluruh warga pendidikan Labuan merakamkan ucapan jutaan terima kasih atas jasa dan pengorbanan yang dicurahkan selama ini.

  Nota serah tugas bertukar tangan daripada YBhg Pn Mistrine Binti Radin (mantan Pengarah JPWPL) kepada Pengarah Pendidikan JPWPL yang baharu iaitu YBhg Tuan Raisin bin Saidin (mantan Ketua Sektor Pengurusan Sekolah JPN Sabah). Majlis ringkas sesi suai kenal ini telah diadakan pada 4/11/2015 jam 9.00 pagi dan bertempat di bilik mesyuarat botanikal. Majlis telah dihadiri oleh barisan kepimpinan JPWPL yang terdiri daripada Ketua-Ketua Sektor,Ketua Penolong Pengarah BTPN, Ketua-ketua Unit Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan. Seluruh warga pendidikan di Labuan mengucapkan selamat datang kepada Pengarah JPWPL yang baharu dan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada mantan Pengarah JPWPL, Puan Mistirine Radin atas segala sumbangan dan bakti yang dicurahkan sepanjang berkhidmat di Labuan.   

contact contact contact contact contact

Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Pasukan Web | Webmaster Login

Hakcipta Terpelihara 2013 © SPM ICT JPWPL

PENAFIAN: Kerajaan Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Sesuai dipapar menggunakan Internet Explorer dengan resolusi 1024 x 768.