Mon12172018

Last updateFri, 10 Aug 2018 10pm

Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
http://jpwpl.moe.gov.my/v4/modules/mod_image_show_gk4/cache/FPWC-Digital-Banner_JPN_Labuangk-is-206.pnglink
http://jpwpl.moe.gov.my/v4/modules/mod_image_show_gk4/cache/gallery.Mypibgk-is-206.pnglink
http://jpwpl.moe.gov.my/v4/modules/mod_image_show_gk4/cache/gallery.banner_image_000183gk-is-206.jpglink
«
»

Articles

SMK Pantai IBWS Johan Memasak Kebangsaan

 

Labuan, 3 Oktober  – SMK Pantai IBWS menjadi Johan Memasak Peringkat Kebangsaan Anjuran Bersama Nestle Bhd dan Kementerian Pendidikan Malaysia yang berlangsung di Kota Bahru, Kelantan pada 2 Oktober 2017 dan meraih hadiah wang tunai berjumlah RM3,000.00, Sijil dan Tropi selain hadiah iringan.

SMK Pantai seterusnya akan mewakili Malaysia dalam Pertandingan Kulinari di Indonesia pada 26-28 November 2017.

Ini adalah kejuaraan kali kedua diraih oleh SMK Pantai, setelah menjuarainya untuk kali pertama pada Tahun 2012 di Kuching, Sarawak.

SMK Pantai diwakili oleh adik Evania Liew Hui Chen, Siti Zurida Mohd Affendi Male dan Fazira Rundang dengan diiringi oleh dua orang guru iaitu Cikgu Amisah Martin dan juga Cikgu Nor Rozilawati Moktar serta seorang  Pegawai Jabatan Pendidikan Labuan Encik Asmawi Hj Ahmad.

Dalam pertandingan tersebut, kumpulan ini telah menyajikan masakan warisan rasa tiga serangai iaitu ubi kepal, kerabu si jantung pucuk ubi dan pais ikan, selain sajian masakan Malaysia mee hoon kueh.

Pengetua SMK Pantai ib World School, Sahar Misron melahirkan rasa gembira atas kejayaan tersebut dan mengucapkan terima kasih kepada seluruh warga sekolah, dan warga Labuan yang mendoakan kejayaan sekolah ini dan mengundi melalui media sosial facebook.

Kejayaan ini berkat sokongan semua pihak berbekalkan ungkapan keramat ” SMK Pantai IBWS Menjulang Nama dan Sorakan 123″ juga slogan “Kemenjadian dan kecemerlangan murid Labuan bermula di sini” dan “Labuan Hebat: Guru Sayang Muridnya”

Semoga kejayaan ini menjadi pembakar semangat untuk meraih Johan Antarabangsa di Indonesia kelak.

contact contact contact contact contact

Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Pasukan Web | Webmaster Login

Hakcipta Terpelihara 2013 © SPM ICT JPWPL

PENAFIAN: Kerajaan Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Sesuai dipapar menggunakan Internet Explorer dengan resolusi 1024 x 768.